כיצד לבחור ממונעים לילדים? מה ההבדלים? ולמה צריך לשים לב? כל מה שרציתם לדעת לפני שתרכשו את הממונע האידיאלי לילדיכם.
לכבוד יום ההולדת של בני רציתי לרכוש לו רכב ממונע שאוכל לטייל אתו בגינה עם שאר החברים, ראיתי שבני ממש אהב לנסוע ברכב של חברו והחלטתי שזו המתנה המושלמת!
אז כמו לפני כל רכישה משמעותית נכנסתי לאינטרנט והתחלתי לשוטט באתרים ולנסות להבין את "תורת הממונעים", לאחר ששוטטתי בכמה אתרים חשבתי שפיצחתי את השיטה! ראיתי מספר רכבי אאודי 12 וולט שנעו בין מחירים של 500 ₪ ל-1,100 ₪ וכולם נראו זהים לחלוטין, בחרתי את הדגם עם המשלוח הכי מהיר ושילמתי כ 650 ₪ (עלות הרכב) והלכתי לישון מאושר
הרכב שהגיע היה ממש כמו בתמונה, אבל מבלי להתייחס למידות הרכב קיבלתי משהו ממש קטן שבני בן ה-3 כמעט ולא נכנס לרכב, החזרתי את הרכב ונסעתי לחנות קרובה לביתי להתרשם מהממונעים בלייב.
בחנות היו ממש אדיבים וחלקו איתי את חוכמתם שאותה ריכזתי כאן בשביל להקל עליכם.
עוצמת הרכב – וגודל הסוללה
עוצמת הרכב היא הדבר הראשון שיש להחליט עליו, העוצמה לרוב נקבעת על פי הסוללה, ככל שהסוללה עם וולטאז' גבוה יותר הכלי יותר עוצמתי.
סוללת 6 וולט – מתאימה לכלים התחלתיים המתאימים לגילאים ממש קטנים, לרוב מדובר באופנועים או טרקטורונים קטנים שנוסעים במהירות 3-4 קמ"ש ומתאימים לגילאים 2-3.5.
המוכר הסביר כי כל רכב שניקח המגיע עם שלט לא כדאי לרכוש במצב ה-6 וולט כי הוא ייסע ממש לאט והילד ימצה אותו מאוד מהר.
סוללת 12 וולט – יותר נפוצה, כלים כאלו יהיו בצורת רכבים עם שלט, טרקטורונים ואופנועים גדולים יותר.
אם מדובר בכלי ללא שלט אזי גיל הרוכב יהיה 3 ומעלה ואם בכלי עם שלט אז ניתן מגיל שנה.
כלים אלו יגיעו עד למהירות של 8 קמ"ש
סוללת 24 וולט – היא הסוללה העוצמתית יותר ובד"כ תגיע בממונעים הגדולים יותר בהם יוכלו לשבת 2 ילדים, כאלו כלים יגיעו למהירות של 11 קמ"ש בערך.
- דגש קטן – המוכר הסביר כי לכל סוללה יש מדד נוסף שנקרא אמפר לסוללה, ככל שהאמפר יהיה גבוה יותר זמן הנסיעה יהיה ארוך יותר.
- דבר נוסף שישפיע על העוצמה הינו מנוע הכלי – בד"כ בכלים המנועים די מקבילים אבל כפי שהבנתי ישנם כלים בעלי מנועים קצת יותר חזקים שיוכלו לסחוב יותר משקל או לנסוע מהר יותר, שווה לשאול.
גודל הכלי
כאן בעצם אני נפלתי, כשרכשתי את הכלי דרך האינטרנט ראיתי אאודי R8 שנראתה לי די זהה בכל האתרים, נראה כי יש מושב כפול בכלי ושהוא די מרווח, והאמת שהמחיר פיתה אותי לעומת שאר האתרים, אבל מה שלא השוויתי היה מידות הכלי שמסתבר שדי חשובות.
להבנתי הרוחב הוא מה שמדבר כאן 😊
כלים ברוחב של 45-60 ס"מ הינם כלים קטנים יחסית שמתאימים לגילאי שנה+ אך לא יותר מגיל 3 כי אז הכלי נהיה צפוף, הבנתי כי למרות שמצויות במושב 2 משענות ראש עדיין מדובר במושב יחיד אליו לא יוכלו להיכנס 2 ילדים.
כלים ברוחב של 60-70 ס"מ הם גם כלים לרוכב יחיד אך כאן יוכל הילד להשתמש בכלי עד לגיל 4.5 בערך לפני שירגיש צפוף
כלים ברוחב של 80 ס"מ ומעלה – הינם כלים שמתאימים כבר ל-2 ילדים
טיפ מהמוכר – רוחב דלת ממוצע 83 ס"מ אז אם בחרתם כלי רחב יותר תוודאו שיש לכם איך להכניס אותו הביתה/למעלית/למחסן.
כלי עם שלט או בלי?
שלט רחוק בעצם מאפשר לנו ההורים לשלוט בילד אשר פחות מנוסה ברכיבה ואז אפשר לקחת כמעט כל כלי לילד כבר מגיל שנה ומעלה, כאשר כשהילד גדל הוא יכול לנסוע גם בכוחות עצמו מבלי שנצטרך לשלוט עליו.
ברכבים שמגיעים ללא שלט חשוב להתאים את הכלי לילד, לילדים קטנים 2-3 שנים רצוי לקחת כלי 6 וולט, לילדים בני 3 ומעלה אפשר לקחת 12-24 וולט ושם להתחיל עם מהירות נמוכה ולאט לאט להגביר כשהילד מתרגל.
פיצ'רים שמומלץ לבקש שיהיו ברכב שתקנו:
- גלגלי גומי – רכב עם גלגלי גומי הוא שקט יותר בנסיעה ועמיד יותר לאורך זמן (לרוב רק בכלים קטנים של 6 וולט יהיו גלגלי פלסטיק מטעמי משקל)
- התחלת נסיעה איטית מתגברת – מצוין לילדים קטנים, גם במצב המהירות הגבוהה הרכב יתחיל לאט וגביר מהירות לשם מניעת הצוואר שייזרק אחורה מבלי שהילד יהיה מוכן
- גלגלי טרולי – נחמד אם יש, במידה ונגמרת הסוללה ניתן יהיה לגרור את הרכב כמו מזוודה
- מערכת מולטימדיה – מערכת מוזיקה שיהיה מגניב.
- מושב מרופד – נוח יותר לישיבה
טיפים אחרונים לסיכום
לאחר כל "האוניברסיטה" שעברתי בנושא יש לי טיפים נוספים בשבילכם שלא פחות חשובים!!
- לגבי רכבים ממותגים כמו האאודי R8 שהזמנתי – הבנתי כי אין יצרן אחד לאותו דגם, כלומר כמה יצרנים שונים יכולים לייצר את אותה האאודי בגדלים שונים, מנועים וסוללות שונות ופיצ'רים שונים ולכן אם ראיתי את אותו הרכב באתרים שונים במחירים שונים יכול להיות מאוד שגם קיים הבדל בין הרכבים שעין לא מאומנת כמו שלי לא הייתה שמה לב אליהם.
- שירות ואחריות – שימו לב ממי אתם רוכשים, לפעמים כדאי לרכוש מאתרים אשר מבוססים על חנויות פיזיות, שכן אם תצטרכו לקבל שירות יהיה עם מי לדבר ולאן ללכת ולא רק דרך התכתבויות מייל.
כמובן שמומלץ לקנות מחנויות בלי שירות תיקונים במקום ומלאי של חלקי חילוף. - גשו לחנות וראו את המוצר – אם באפשרותכם ללכת ולראות את המוצר פיזית – מה טוב! לפעמים המוצרים שנמצאים באתר מוצגים יפה מאוד ונראים מרשימים אבל בעת הגעה לחנות המוצר לא יהיה מה שבדיוק חשבתם.
וכמובן מומלץ ללכת לחנות עם מבחר גדול בשביל להגיע לבחירה הנכונה בשבילכם. - התייעצו עם מוכר שמבין – למרות שחשבתי שלמדתי הרבה בשיטוט באינטרנט, כשהגעתי לחנות ודיברתי עם המוכר קיבלתי המון טיפים מועילים לגבי הגודל של הכלי, תקופת השימוש, צורת טיפול נכונה ועוד.
לסיכום, מקווה שהפוסט שכתבתי יעזור לכם ב"רכישה חכמה" של הרכב הראשון לילדיכם
ותודה רבה לחבר'ה בצעצועי מורן שהיו כ"כ מסבירי פנים וסופר מקצועיים בהסברים ובטיפים שלהם, אני אחזור שוב כמובן.