אז החלטתם לקנות את הסקייטבורד הראשון? בסדר גמור! אנו מקווים שההוראות שלנו יעזרו לכם להתמודד עם כל המרכיבים ולמצוא את הלוח "שלך".
לפני שאתה רץ לחנות לקבלת לוח חדש, עליך להחליט: כיצד נרכב. כל הבחירה העוקבת אחר הרכיבים תלויה ישירות בכך: סיפונים, מתלים, גלגלים, מיסבים, מצעים, תותבים (בולמי זעזועים), קצה שפעת (ציפוי שוחק) ואפילו ברגים עם אגוזים. למתחילים אסור להזניח את ההגנה בצורה של רפידות ברכיים ומרפקים, והקסדה מועילה בדרך כלל לכולם עם ראש על הכתפיים. כל הלוחות מחולקים לשלושה סוגים עיקריים:
קצרונים – אורך הסיפון נע בין 70-85 ס"מ. סיפונים כאלה מתאימים לביצוע טריקים בפארק, ברחוב, ב"בריכה "ובמיני רמפה. כל חפיסות הסקייטבורד הן שורטים. הבחירה במותגים בשוק הסקייטבורד היא ענקית: חברות אמריקאיות (Deathwish, Baker, Real, Flip, Habitat ורבים אחרים) מובילות, יש מותגים אירופיים הגונים, יש גם מותגים רוסיים טובים: Footwork, Union, Absurd וכו '.
סיירות – לוחות אלה הם לרוב רחבים יותר מקורטונים ויש להם רק זנב אחד על הזנב. אפשרות לתמרון ומהירה יותר היא האפשרות הטובה ביותר להתניידות בעיר. לסקטור 9, פני, Z-flex וחברות רבות אחרות יש סיפונים כאלה.
Longboards – הסיפון ארוך עוד יותר ורחב. מתאים לסקי במורד (ירידה), טיולים ארוכים ברחבי העיר וטיולים קלים במהירות גבוהה עם משב רוח. לעתים קרובות דקים כאלה הם סימטריים בצורתם, עם מרכז הכובד התחתון וחותכים לגלגלים בקוטר גדול. מותגים בעלי מוניטין: Loaded, Sector 9, Landyachtz, Bustin, Madrid – יש המון לבחירה.
סיפון לוח סקייטבורד מבנה
הסיפון הקלאסי מורכב מ- 7-9 שכבות עץ של פורניר עץ המודבק שרף ולחוץ. לרוב משתמשים במייפל קנדי בייצור סיפונים, בעלי חוזק וקלילות גבוהים. יצרנים מתוחכמים במיוחד ולעתים סוטים משתמשים בפיברגלס, אלומיניום או פחמן כדי להגביר את היציבות, חוזקם ולהפחתת משקל הלוח, אך סיפונים כאלה יקרים הרבה יותר בשוק.
סיפון רוחב
התכונה החשובה ביותר לסיפון לסקייטבורד. הרוחב נמדד בסנטימטרים. הגדלים נעים בין 7.5 ל 9.0. הבחירה הנכונה תהיה תלויה ב:
צמיחה
גודל כף הרגל
· מאיפה תרכבו
7.75 – 8.25 – גלישה בפארקים גינות ציבוריות ורחובות
8.25 – 8.5 – חובבי סקייטפארק ומיני רמפות נוטים יותר לבחור
מעל 8.5 – "בריכות", רמפות, מיני רמפות, וגם נהדרים לשייט
אם אתה "ענק" בגודל כף רגל גדול (מגובה 44 ומעלה) או גובהו מעל 190 ס"מ, אל תהסס להרחיב את הסיפונים שלך. כמו כן, לרכיבה ברמפה, סיפון רחב מתאים יותר בגלל יציבותו הרבה, מכיוון שהמרחק בין הגלגלים גדל.
שימו לב: על סיפון רחב מדי, קשה להפוך את הכפפות, ועל סיפון צר מדי, לקפוץ מגובה רב ורכוב ברדיוסים.
אורך הסיפון
אורך הסיפון הסטנדרטי נע בין 28 ל 33 אינץ '. בדרך כלל, ככל שהסיפון רחב יותר, כך הוא ארוך יותר. לאורך הסיפון אין עדיפות כזו בבחירתו ואין לו השפעה משמעותית על הרכיבה. מאפיין זה, כמו שאומרים, הוא יותר בטעם ובצבע.
שימו לב: אם אתם גבוהים, בין לוחות באותו רוחב, קחו לוח אותנטי יותר.
בסיס גלגלים
המרחק בין החורים הפנימיים להצמדת המתלים נקרא "בסיס גלגלים" או פשוט "בסיס". תלוי באורך הלוח וגם בבחירת סקייטבורד למתחילים אינו קריטי. עם זאת, עבור כמה אניני-העל, תכונה זו חשובה.
אף וזנב
לכל סיפון יש "אף" ו"זנב "או" זנב "אצל האנשים הפשוטים. לפעמים אפילו קשה להבין איפה ומה נמצא. בדרך כלל "האף" מעט גדול יותר וכפוף יותר. אם יש כיתוב גדול על הלוח עם שם המותג, אז בדרך כלל זה כתוב מאף לזנב.
כריעה: כופף בין קצוות הסיפון
אם אתה מסתכל על הסיפון בחתך, אתה יכול מיד לראות שללוח יש סטיה, המכונה "קעור" מהאנגלית. "concave", המתורגם כפשוטו כ"קעור / חלול ". פרמטר זה הוא גם משמעותי, וכך גם הרוחב.
ככל שהקעורה עמוקה יותר, כך קל יותר לבצע טריקים, סלטות קשות טכניות (סיבוב לוח במישורים שונים).
· קעור שטוח מתאים יותר למיני רמפות, בריכות ורדיוסים אחרים.
שימו לב: רוחב הסיפון ועומק הקעור הם הגורמים החשובים ביותר בעת בחירת לוח! ובכן, כמובן שציור, או כמו שאומרים המחליקים, "גרפיקה" הוא גם תנאי חשוב ביותר בעת הקנייה 🙂
CIKTAIL: לחץ על הלוח
העיקול ב"זנב "הלוח, שכאמור נקרא" kicktail ", פשוט מאפשר לך להכין "אוולי" תרגיל או להקפיץ על סקייטבורד אפילו למתחיל. ברוב הקצרים, כיפופים כאלה קיימים משני צדדים – כדי לבצע מגוון טריקים.
לונגבורד וסיירים יש רק עיקול אחד על "הזנב", לשליטה טובה יותר על הלוח במהירות ובמידת הצורך ביצוע תמרונים מהירים.